Humanitas redeschide librăriile: „Dansul poate (re)începe. Dans cu o carte”


Grafică: Humanitas

Humanitas anunță redeschiderea librăriilor, începând cu 16 mai. „Cărţile aliniate, aşteptând, de-a lungul peretelui și pe mese. Privirea distrată care trece peste ele, fără să se hotărască asupra uneia anume. Apoi mâna care se întinde. Dansul poate (re)începe. Dans cu o carte”, spune Gabriel Liiceanu.

 

Reprezentanții Editurii Humanitas anunță că ritualul lor, „dansul cu o carte“, va reîncepe de sâmbătă, 16 mai, în 14 librării Humanitas, din București, Brașov, Sibiu, Cluj, Alba Iulia, Iași, Galați, Piatra Neamț, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Oradea și Timișoara: „Iar librăriile vă vor oferi sentimentul regăsirii bucuriei cunoscute, la care se vor adăuga câteva surprize. Noutățile Humanitas, Humanitas Fiction și Humanitas Junior, bestsellerurile online din luna aprilie vă vor întâmpina, aranjate, pe rafturi.”

 

Cărțile lunii

La intrarea în fiecare librărie, anunță reprezentanții Humanitas, în zona rezervată maeștrilor de ceremonii ai fiecărei luni, se vor afla, din 16 mai, două dintre cele mai așteptate cărți: Isus al meu, de Gabriel Liiceanu, o carte scrisă avându-i în minte pe cei care, asemenea autorului, trăiesc paradoxurile și nedumeririle propriei credințe, scepticul și însetatul de cunoaștere, aflați și ei în căutarea unor răspunsuri, și Călătoria Cilkăi, de Heather Morris, cartea lunii propusă de Humanitas Fiction, o poveste dramatică despre supraviețuire și iubire urmărind destinul Cilkăi Klein, unul dintre personajele cele mai puternice din Tatuatorul de la Auschwitz, volum scris tot de Heather Morris.

 

Noutățile Humanitas, Humanitas Fiction și Humanitas Junior

Creionul de tâmplărie, de Mircea Cărtărescu, Seducătorul domn Nae. Viața lui Nae Ionescu, de Tatiana Niculescu, Românii și Europa. O istorie surprinzătoare, de Lucian Boia, Recviem vesel pentru tata, de Radu Paraschivescu, Prevestirea, de Ioana Pârvulescu sunt noutățile Humanitas promise la începutul campaniei S-a închis lumea? Poți deschide o carte #Continuăm, ajungîn librăriile din toată țara.

Cele mai frumoase ficțiuni ale lumii apărute în această primăvară la Humanitas Fiction sunt bestsellerul Copiii de pe Volga, de Guzel Iahina, (autoarea celebrului roman Zuleiha deschide ochii), Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa, o demonstrație desăvârșită a iubirii dintre oameni și feline, Femei de Oscar, de Melanie Benjamin, un nou roman cuceritor care imaginează prietenia dintre două simboluri ale Hollywoodului, și Educație europeană, de Romain Gary, o poveste despre situațiile limită care ne ajută să vedem limpede în haosul lumii și al inimilor.

Aventurile râmei Oli, de Olga Gudynn, și volumul II din 1001 de nopți. Basme arabe istorisite, de Eusebiu Camilar, publicate de curând la Humanitas Junior, vor fi cu siguranță între preferatele copiilor în lunile următoare.

Volumul Amintiri de la Humanitas este a doua parte a cadoului pe care Editura Humanitas îl oferă la aniversare celor care i-au fost alături în cei 30 de ani de la înființare. Amintiri de la Humanitas nu este o surprise party cu strigăte și vorbe de circumstanță, ci o încercare onestă de a înțelege valoarea cărții în viața fiecăruia dintre noi și în viața cetății. Peste douăzeci de scriitori și editori din mai multe generații povestesc tot felul de întâmplări legate de Editura Humanitas, scene petrecute sub reflectoare sau în culise. Toți cititorii vor primi gratuit volumul, în toate librăriile Humanitas, la achiziționarea oricărei cărți a Editurii Humanitas.

 

Promoții

Până când activitatea Humanitas revine pe baze economice stabile, mai spun oficialii editurii, este înlesnitp achiziția de carte prin trei promoții speciale care vor continua și în luna iunie:

Cumpărând oricare dintre titlurile noi semnate de Mircea Cărtărescu, Lucian Boia, Tatiana Niculescu, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu sau Gabriel Liiceanu, cititorii beneficiază de o reducere de 30% pentru orice altă carte a aceluiași autor.

Una dintre cele mai populare promoții, „2+1 gratuit“, este valabilă pentru toate titlurile Humanitas Fiction.

Cărțile pentru copii și adolescenți de la Humanitas Junior vor avea o reducere de 25% între 16 și 29 mai, iar pe 30 mai și 1 iunie Humanitas anunță promoții-surpriză.

„Așteptând momentul revederii, punem la punct regia evenimentelor online, în așa fel încât să putem fi împreună și să ne bucurăm de cărți. «Dansul poate (re)începe. Dans cu o carte»”, transmit reprezentanții Humanitas.

Print Friendly, PDF & Email

Articole din aceeaşi categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.