De ce este important Parlamentul European?
În preambulul alegerilor europarlamentare la Timişoara va fi organizată o dezbatere electorală care urmăreşte să răspundă la întrebarea: De ce este important Parlamentul European pentru Banat?
60% dintre români sunt interesați de alegerile europarlamentare, arată un studiu Eurobarometru realizat în această primăvară. Totuși, doar 43% consideră că este un lucru bun că ţara noastră este membră UE.
În momentul de față, în România se vorbește mult prea puțin despre importanța alegerilor europarlamentare din 9 iunie, deși acestea reprezintă un moment-cheie pentru viitorul Uniunii. În acest context, RFI România, Freedom House România, PRESShub şi Puterea a Cincea invită publicul interesat marți, 4 iunie, de la ora 17, în Sala 3 a Bastionului Theresia, din Timișoara, la o dezbatere care să abordeze, printr-un mix constructiv, şi alegerile europarlamentare, şi cele locale.
„Discutăm despre viitorul Uniunii Europene, despre importanța alegerilor europarlamentare și despre avantajele pe care le-a adus UE pentru comunitățile noastre. Nu ne ferim nici de aspectele care trebuie îmbunătățite. Abordăm și dezinformările despre Bruxelles și Parlamentul European”, transmit organizatorii, anunţând că discuția va fi liberă.
La eveniment au fost invitaţi politicieni candidați la alegerile europarlamentare, care îşi vor prezenta proiectele pentru viitorul Parlament European. Şi-au confirmat participarea europarlamentarul Vlad Botoş (USR), europarlamentarul Siegfried Mureşan (PNL), care va participa online, europarlamentarul Nicu Ştefănuţă (independent), Dragoş Pâslaru (REPER), deputatul Claudiu-Martin Chira (Forţa Dreptei) şi Avram Fiţiu (AUR). De asemenea, au fost invitaţi reprezentanți ai societății civile și oameni de afaceri.
Dezbaterea va fi moderată de Ovidiu Nahoi, redactor-şef Radio France Iinternational – România. Jurnaliştii Brîndușa Armanca, de la Radio Europa Liberă, Melania Cincea, de la Puterea a Cincea, și Răzvan Chiruță, de la PRESShub, vor adresa întrebări. De asemenea, invitații vor primi și întrebări din public.
Evenimentul este organizat în cadrul proiectului proiectului „Cine și cum: combaterea dezinformării care îndepărtează cetățenii de proiectul european”, sprijinit de Comisia Europeană, prin European Education and Culture Executive Agency, realizat de un consorțiu de organizații în România, Bulgaria și Italia.
Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News