AUR – un ”monolit” de la Vadu’ sistemului politic

AUR e un fel de monolit de dată recentă pentru politica autohtonă. Prin intrarea în Parlament, această formațiune s-a așezat în Vadu‘ sistemului politic autohton. În „fotografiile” de etapă se văd urme de „anvelope”; ceea ce sugerează că acest partid a fost adus acolo, în Vadu‘ sistemului politic autohton…

 

 

Zilele trecute, imediat după alegeri, la Vadu, localitatea constănțeană cu ieșire la mare, chiar pe plaja (despre care presa quality preferă să scrie, în ciuda faptelor recente, că e încă „sălbatică”), a apărut un obiect – monolit din suita celor ce fac deliciul mass-media, sub formă de știri care permit tot soiul de speculații în cheie misterios-conspirativistă.

E al doilea obiect de acest fel din România (primul – ceva mai înainte, la Piatra-Neamț, pe Dealul Bâtcăi), care devine vizil – brusc, oarecum misterios, fără aparent vreun context de identificare. Monolitul de la Vadu, la fel ca și aceala de la Piatra Neamț e – sau pare că – un element dintr-o serie inaugurată în ultima parte a lunii noiembrie în deșertul Utah și continuată de apariții la fel de bizare în California, Marea Britanie, Spania sau Columbia.

În altă ordine de idei, din ceea ce avut în 6 decembrie, direct ca urmare a votului, pe scena publică (și, desigur, pe cea politică) de la noi și-a făcut apariția o formațiune politică a cărei ascensiune fulminantă nu a fost, cu rarrisime (și, de aceea, notabile) excepții, prevăzută în urmă cu numai câteva zile. AUR – Alianța pentru Unirea România – a luat prin vot direct aproape 10 procente la scrutinul pentru recentissimele parlamentare și va avea chiar și mai mult, spre 12 procente, la redistribuire, devenind, pentru următorii patru ani, a patra forță politică din Legislativul autohton.

Încă o dată acest accent: explozia electorală a acestui partid (a luat un scor de 20 de ori mai mare decât la precedentele alegeri la care a participat: localele de acum două luni și jumătate) nu a fost văzută (pre-văzută) în spațiul public de la noi, așa încât „parlamentizarea” AUR a survenit brusc, ca și cum ar fi fost parte a unui scenariu plin de mistere.

Revenind la „monolitul” de la Vadu descoperit foarte recent, să consemnăm și acest amănunt: în fotografiile apărute în presă, se vede clar că, pe plaja de la Vadu, sunt urme de anvelope – sugestia fiind aceea că structura metalică neobișnuită a fost dusă acolo cu o mașină.

Monolit Vadu. Sursă foto: LaPunkt,ro

AUR e – deși condus într-o formulă bicefală (are doi co-președinți!) – un fel de monolit de dată recentă pentru politica autohtonă. Prin intrarea în Parlament, această formațiune s-a așezat în Vadu‘ sistemului politic autohton. În „fotografiile” de etapă pe care le vedem acum mai bine – inclusiv pentru că le privim cu mare atenție – se văd urme de „anvelope”; ceea ce sugerează că acest partid a fost adus acolo, în Vadu‘ sistemului politic autohton…

 

Articol publicat şi în LaPunkt.ro.


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.