Alina Mungiu-Pippidi și Viorica Dăncilă: să nu uităm!


Tot ocolesc să scriu despre tema aceasta, dar nu o pot face la nesfârșit. Cred că merită realmente puțină atenție poziționarea publică a acestei doamne care știe prea bine, prin practică directă în ultimii ani („Ponta-Impecabilul” e numai un episod dintre multe din portofoliul domniei sale), ce înseamnă obscenitate publică.

 

Mai întâi, faptele.

Fapte I:

Nu cu mult timp în urmă, într-una din numeroasele sale ieșiri publice halucinante (da, sunt politicos, alegând un asemenea atribut!), dna Mungiu-Pippidi  îi cataloga pe cei care semnalează și critică gafele dnei Viorica Dăncilă drept „mizerabili”. Ca să nu pară că pun de la mine, iată citatul (din final de mai, anul acesta): „Mie nu-mi place cum este înjurată doamna Dăncilă, am mai spus şi spun, bărbaţii nu sunt înjuraţi ca femeile atunci când obţin poziţii şi cei care se simt mândri că se simt superiori ei. Sunt în realitate nişte mizerabili, ăsta-i adevărul. Nu i-am auzit vorbind cu curaj în timpul lui Năstase! Nu auzeai pe niciunul piuind pe aici, iar eu nu puteam să apar la nicio televiziune pentru că, vorba aceea, făceam mare scandal. Acuma, astăzi, sunt toţi extraordinar de bravi, toţi ştiu limba română mai mult ca ea. Dacă m-aş pune eu pe ei cu limba lor română, ar fi toţi în aceeaşi poziţie faţă de mine cum sunt ei faţă de ea. Atunci când se creează haită contra cuiva să nu facem parte din haita asta”.

Și, pentru că dna Mungiu este o mare amatoare de bibliografie, să ne conformă și să îi oferim. Iată, aici, sursa declarației domniei sale! Adevărul și numai adevărul, cum ar veni.

Fapte II:

Cu o cadență înspăimântătoare, dna V.V. Dăncilă continuă să facă de râs România și funcția în care a fost cocoțată de Liviu Dragnea. Debitul său de gafe, inadecvări, agramatisme, exemple de țopenie este impresionant.

Dacă tragem linie și facem media, întrebarea de bun-simț este următoarea: cine sunt mizerabilii desemnați, cu o seninătate suspectă (și psihanalizabilă) de doamna Alina Mungiu? Cei exasperați că în fruntea țării (premierul României e omul nr. 4 în arhitectura Statului român, ca influență și putere)? Cei care nu mai suportă să fie reprezentanți de un premier care e pe cale să facă toată gafele posibile? Cei care sunt rușinați că am ajuns atît de jos încât în fruntea Executivului să fie o persoană precum dna Dăncilă?

 

P.S. – Mă aștept să fiu făcut ignorant (sau chiar mai mult decât atât) de dna Mungiu pentru că aleg să scriu în felul acesta. Mai degrabă politicos despre ceva realmente indecent. Asum acest risc și sunt de acord – pot fi făcut ignorant și arogant fiindcă eu nu i-am făcut „mizerabili” pe cei care, aflați în poziții publice de comunicare, întorc în mod repetat capul și nu văd (pentru că refuză să vadă) prestația lamentabilă, jalnică a dnei Dăncilă

 

Articol publicat şi pe MarginaliaEtc.


Articole din aceeaşi categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.