Activizarea antisemitismului latent

Cine a decis ab initio că Ucraina este o construcţie artificială şi că Putin are competenţa istorică de a vorbi despre acest subiect nu are nevoie de informaţii şi analize.

 

Câmpul vizual al “suveraniştilor” se blochează la frontiera dintre Federaţia Rusă şi Ucraina. Occidentul este privit cu dispreţ şi ură prin lentila fundamentalismului pravoslavnic de rit kaghebist. Paroxismul mâniei persecuţiei şi al autoglorificării prin obsesii şi mituri autocompătimitoare este lupta finală dintre Diavolul dezrădăcinării şi al disoluţiei, pe de o parte, şi apărătorii purităţii etnice, ai Statului-Naţiune că redută salvatoare împotriva prăbuşirii totale, pe de alta. Dorian Gray în lupta cu Făt-Frumos. Maladia degenerării versus promisiunea regenerării.

Citeam ieri un text semnat de preşedintele Academiei Române, istoricul clujean Ioan-Aurel Pop. Domnia sa vede lumea de azi că pe o uriaşă bătălie între Binele monoidentitar şi suveranist şi Răul globalist. Altfel spus, “fără neam şi ţară”. Este un text de susţinere a unei cărţi în care sunt stigmatizaţi intelectualii “globalişti”. Acolo unde senatorul AUR Sorin Lavric vede conspiraţia “masoreţilor marxişti”, autorul cărţii preţuită de academicianul IAP vede un complot “neomarxist” de sorginte cominternist-globalistă. Un “bun roman” se defineşte în spirit naeionescian ca parte a “colectivităţii organice”. Una nepervertită de viruşii unei modernităţi viermănoase.

Mi se conferă rangul de portavoce a acestei nefaste direcţii antipatriotice. Nimic nou, nimic original. Piesa este aceeaşi, doar actorii s-au schimbat. În anii 90, înfocatul protocronist Mihai Ungheanu, senator PRM, a publicat un volum cu titlul Holocaustul culturii române. Era o diatribă antisemită întinsă pe sute de pagini. În 2005, mă afurisea de la tribuna Parlamentului. În revista Mişcării pentru România eram denunţat pentru “internaţionalism liberal”. Sindromul la care mă refer include activizarea antisemitismului latent, xenofobie pretins defensivă, imprecaţii, incantaţii, lamentaţii, resuscitate zgomotos şi ameninţător de propagandă putinisto-auristă.


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.