Lupta împotriva propagandei antioccidentale: zero barat


Cred că pot confirma şi cei care urmăresc fluxurile profesionist, dar cel puţin din perspectiva asta, la ora acesta, zilele acestea, are loc aproape sigur un vârf de ofensivă propagandistică antioccidentală. O combinaţie: 4 Aprilie, bombardamentele americane, Yalta, colonialism, disfuncţionalităţile UE etc.

 

Dacă este o relaţie între evoluţiile recente şi repoziţionările şi escaladările ce au loc la Marea Neagră, dacă e ceva legat direct de contextul NATO, dacă sursa este în afara ţării sau în ţară sau ambele şi care este relaţia şi corelaţia între surse, nu importă din punctul de vedere al observaţiei de faţă.

Ceea ce importă şi ceea ce este absolut strigător la cer este faptul că –din nou, din unghiul din care observatorul de faţă priveşte lucrurile şi care evident se poate înşela – la ora acesta singurii care răspund acestui val ofensive şi contracarează sunt simpli cetăţeni care reacţionează spontan în reţelele sociale şi pe forumuri.

În ciuda circului planetar făcut cu “fake news”, în ciuda milioanelor şi sutelor de milioane anunţate ca investiţie în organizaţii şi instituţii care să refacă centura protectivă antipropagandă şi activitatea contra-propagandistică a occidentalilor, în ciuda bătutului în piept cu lupta cu putinismul şi rusismul, în acest moment, când după toate aparenţele e un moment de test, efectul pare zero barat.

Nu se vede nimic, zero, de la instituţiile, oengismele şi punctele ranforsate de investiţia occidentală – mă rog, dacă acestea există, aşa cum circulă legendele urbane. Oricum, dacă există, sunt foarte eficace în discreţie. Nu pare să existe nici cel mai mic plan, nici cea mai mică conştiinţă sau strategie, nici cea mai mică capacitate de anticipare şi reacţie la linia de ofensivă propagandistică anti-occidentala în plină desfăşurare.

Din contră, din surse occidentale vin valuri şi valuri de linii de propagandă şi ideologie, de meme şi de scheme de percepţie şi poziţionare care adâncesc diviziuni şi clivaje şi cresc fragilitate şi confuzia socială în spaţiul de limba romană.

În acest moment, activităţile de Information Operation şi de Perception Management şi celelalte şi cum le mai zice şi le mai spune etc. în spaţiul de limbă română sunt varză. Ăsta este termenul tehnic.

 

Articol publicat şi pe MarginaliaEtc.

 


Articole din aceeaşi categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.