Jandarmul-șef de Teleorman


E formidabilă, trebuie să recunoaștem, pepiniera de lideri politici pe care îi aduce României actuale județul în care, chiar în reședința sa, există o bibliotecă din Alexandria, alta decât cea faimoasă.

 

Noul șef al Jandarmeriei este din Teleorman. Se putea altfel? Logic, da, s-ar fi putut. Dar Liviu Dragnea poate tot mai puțin altfel. Prin urmare, realist vorbind, nu prea era posibil altfel. Mai ales că Liviu Dragnea însuși este din Teleorman.

Cu atât mai mult cu cât și cel mai slab premier din istoria postcomunistă românească, dna Viorica Dăncilă – feblețea dnei Alina Mungiu – e tot din Teleorman.

Plus că și dna Carmen Dan, cândva o simplă secretară a dlui Dragnea, la Teleorman, este și domnia sa, ați ghicit, tot din Teleorman.

E formidabilă, trebuie să recunoaștem, pepiniera de lideri politici pe care îi aduce României actuale județul în care, chiar în reședința sa, există o bibliotecă din Alexandria, alta decît cea faimoasă.

Revenind la cel care este un new entry de Teleorman la vârful unei instituții centrale din România, să punctăm că, odată cu ascensiunea jandarmului-șef de Teleorman, avem o funcția importantă mai puțin în Statul român care să nu fie ocupată de cineva din Teleorman.

Probabil însă că lucrurile nu vor sta așa, și proiectul de teleormanizare va cunoaște și alte realizări. Plus că, la anul, vor avea loc și alegeri europarlamentare – or, din ce știm la această oră, în structurile europene sunt destul de puțini oameni din Teleorman, girați de Liviu Dragnea. Păi, se poate una ca asta?

 

P.S. În toamna anului viitor vom avea și prezidențiale. Nu cred că dl Klaus Iohannis își va lua buletin de Teleorman, dar nu aș băga mâna în foc pentru dl Călin Popescu Tăriceanu.

 

Articol publicat și pe MarginaliaEtc.

Print Friendly, PDF & Email

Articole din aceeaşi categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.