Covidul roşu

Sănătatea populaţiei pare a fi sacrificată electoral de PSD şi Pro România, un fel aripă a PSD certată cu altele de acolo. Şi unii, şi alţii, în goană după voturi, par să fie dispuşi să facă punctaj electoral pe victimele Covid.

 

Un număr mare, cât mai mare, de persoane infectate cu noul Coronavirus ar veni, probabil, mănuşă calculelor electorale ale PSD şi Pro România. Voturile pe care le-ar obţine dacă PNL se prăbuşeşte electoral pe fondul crizei covid par a fi mai importante decât sănătatea şi viaţa unor oameni, multor oameni. Ar demonstra, în naraţiunea lor electorală, eşecul guvernării în lupta cu această pandemie. Realitatea ne arată însă că ei sunt cei care încearcă să împingă situaţia în direcţia dezastrului.

De la începutul pandemiei, voci de la vârful celor două partide – cărora, în online, le ţin isonul jurnalişti, influenceri şi numeroşi postaci de partid –, nu fac decât să îngreuneze acţiunile de prevenire a infecţiei cu noul virus, acţiuni coordonate sau solicitate de Guvernul liberal; le atacă constant, fără a veni însă cu soluţii alternative concrete şi eficiente, instigă la nerespectarea regulilor sanitare pentru a zădărnici eforturile autorităţilor şi pentru a genera neîncredere sau lehamite din partea populaţiei. Au lansat ideea că premierul Ludovic Orban şi preşedintele Klaus Iohannis au gonflat artificial pericolul reprezentat de noul coronavirus şi că, prin deciziile luate, nu fac decât să distrugă economia. Fără să spună ce măsuri ar fi luat, în această situaţie, dacă s-ar fi aflat la guvernare. În paralel, au încurajat subliminal la nerespectarea regulilor sanitare şi la nesupunere civică. Apoi, prin oamenii de casă plantaţi la Avocatul Poporului şi la CCR au anihilat măsuri de prevenire a răspândirii virusului decise de Guvern, pe motiv că au fost luate nu prin lege, ci prin ordin de ministru, deci neconstituţional. După această decizie a CCR, din 2 iulie ne aflăm într-un vid legislativ la prelungirea căruia PSD şi Pro România pun umărul. Acum recurg la tergiversarea votării în Senat a legii carantinei – în Senatul condus de Robert Cazanciuc, finul lui Victor Ponta, şi unde PSD are majoritate –, deşi legea e trecută deja, cu modificări substanţiale, încă de săptămâna trecută, de Camera Deputaţilor, for condus de Marcel Ciolacu, unde, de asemenea, PSD are majoritate; la câteva zile după vot, dl Ciolacu spune, în calitate de şef de partid de data asta, că în Senat nu se va vota până când premierul și ministrul Sănătății nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuție; doar că premierul susţine că nici nu a fost invitat… De ce nu se lucrează pe lege – considerată proastă, dictatorială – şi de ce nu e supusă la vot, din moment ce Parlamentul e for legislativ? De ce nu sunt făcute publice amendamentele propuse de senatori? Pentru că, e străveziu, recurg intenţionat la tertipuri de prelungire a vidului legislativ şi a stării de haos sanitar… De remarcat însă că dl Ciolacu a făcut anunţul la scurt timp după ce unele voci, printre care Ionel Arsene, Dumitru Buzatu şi chiar Viorica Dăncilă, ar fi cerut, conform presei, respingerea legii carantinei pentru a fi „de partea poporului”. Ceea ce evidenţiază nu doar goana după voturi, ci şi, în apropierea congresului general, lupte interne pentru putere care împing partidul spre decizii inconştiente.

Şi, totuşi, care e poporul acela care trebuie „apărat”? Gaşca aceea de câteva sute de oameni – anti-vaccinişti, conspiraţionişti, negaţionişti ai existenţei virusului, daci verzi, talibani ultraortodocşi, ultranaţionalişti, mulţi fiind victime ale dezinformării şi propagandei – înfrăţită de câteva seri în Piaţa Victoriei, urlând, în… plină „dictatură”, „Jos dictatura!”? Gaşca aceea printre ale cărei portavoci se numără o consilieră a unui europarlamentar agramat – gonflată ca vedetă şi lăudată, la pachet cu eurodeputata pe care o consiliază, de propaganda Kremlinului –, o videochatistă porno, un avocat fost consilier al unui premier PSD, o avocată mahalagioacă invitată frecvent ca părerolog prin studiorile televiziunii unui infractor de drept comun şi turnător la securitate, un consiler local, fost turnător la securitate, ajuns proprietar de crâşme în centrul Bucureştiului, care dovedeşte un IQ mai mic decât al Lenei lu’ Pârţag? Gaşca aceea aplaudată şi încurajată de rusofili, de jurnalişti şi influenceri de casă ai PSD, unii aflaţi în graţiile propagandei ruse, alţii în solda unor patroni condamnaţi pentru acte de corupţie ori plătiţi cu zeci de mii de euro, din bani publici, prin contracte care ar trebui să intre în atenţia DNA?

Şi cum trebuie „apărat” acel popor? Blocând legea sau respingând-o fără a veni cu o alternativă, punând autorităţile în imposibilitatea de a trata pacienții sub control medical şi periclitând astfel sănătatea şi viaţa nu ştiu câtor alţi oameni? Asta denotă cinism şi multă iresponsabilitate. Şi riscă să transforme PSD şi Pro-România în alianţa „Covidul roşu”, să facă victime la concurenţă cu Covid-19.

Print Friendly, PDF & Email
PublicitateArticole din aceeaşi categorie:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.