Comuniştii, fasciştii şi Rusia putinistă

Comuniştii şi fasciştii susţin Rusia putinistă. Primii, zicând că se împotrivesc “naziştilor” ucraineni. Ceilalţi, pretinzând că se opun Occidentului, acuzat a fi decadent, blazat, debusolat, “efeminat”, pe scurt, în putrefacţie. În realitate, Rusia putinistă este un imperiu/reality show bazat pe PR kaghebist, cu costume şi măşti mereu schimbate, dar în mod constant pedalând pe mituri şi simboluri menite să excite şi să mobilizeze “masele”. Sunt alcooluri tari pe care mulţi le consumă pe stomacul gol.

 

În România, dughiniştii (cripto sau mărturisiţi) sunt suveranişti şi deplâng catastrofa “hibridizării identitare”. De la dughinistul afişat, impenitentul protocronist, adică ceauşist, Ilie Bădescu, membru corespondent al Academiei Romane, (de)formator vreme de decenii a generaţii de sociologi, au preluat tezele despre “naţiunile proletare” şi despre “straturile suprapuse”, fără rădăcini şi fără patrie. Ethnosul e brazda eternă, sistemul vascular ameninţat de venetici, de alogenii “pripăşiţi pe-aici”. Azi ni se vorbeşte despre “Sudul global” umilit şi spoliat de cosmopolitismul “materialist”. Mussolini plus Lula şi Mélenchon.

Umbra lui Soros ca încarnare a “capitalismului jefuitor” planează malefic, în acest scenariu paranoic, peste întreaga planetă. Este un apocaliptic nor radioactiv. Sunt acolo, de aici şi de dincolo, Pavel Coruţ cu bubulii, CV Tudor cu ungurii care mănâncă carne crudă de sub şea, Radu Theodoru şi Ion Coja cu al lor delir antisemit, protocroniştii de ieri şi de azi, Claudiu Târziu şi revista Rost, Neamţu, Platon, Lavric, Ghilezan, Capsali, Simion. Plus denunţarea europenismului sincronist pentru că, ni se spune, Europa e incurabil bolnavă şi ei, cateheţii Noului Bizanţ, trebuie să apere sistemul imunitar al civilizaţiei etnic pură. Altminteri vom fi sclavii Marii Resetări poruncită de ştiţi voi cine. Trebuie apărate valorile ancestrale, celulele primordiale, monadele primejduite de maladiile modernităţii liberale. Tonul e cataclismic.

Extremele resping “hegemonismul american”. Nu sunt deranjate de imperialismul putinist, avatar al celui ţarist şi sovietic. Individualismul civic este respins în numele colectivismului liberticid. Astfel îmi apare situaţia spirituală a vremurilor noastre.


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Un comentariu

 1. alin spune:

  nu mă așteptam de la Tismăneanu de la argumente, el are, ca și bănescu, doar adjective, imprecații, el – acrobatul perfect al securistului Petrov care dă mereu lecții de morală proștilor care il mai cred. Neputința intelectuală a lui Tismăneanu e evidentă: citează mereu autori fără să producă argumente și citează liste de prieteni să ii perie sau liste cu dujmani, vilificați. Manelism, nu intelectualism…

  toți cei invocați știu clar că Rusia e un imperiu – Rusia a adus familia Tisminețki la putere, bani, cariere și in Primăverii, cu Ana Pauker și genocidul antiromânesc. Tismăneanu poate multumi Rusiei care l-a ajutat pana ce cominterniștii puși de la Moscova au pierdut in dauna comuniștilor locali. De aia a fugit Tismăneanu in America, nu că era vezi Doamne dizident. Pierduseră meciul in Partidul Comunist.

  O fi Rusia Imperiu insă americanii au ucis de 3 decenii cu bombe sârbi, irakieni, libini sirieni, afgani. Ce-i roade pe neoconi e că Putin face fix la fel, bombardează ca americanii, ilegal.

  nu suntem putiniști, mincinoșilor, dacă vedem aceste lucruri, ci nu vrem să dăm totul americanilor și ucrainenilor, de la bani pana la copiii noștri – aici e buba, că nu vrem război cu Rusia.

  insă neoconii, tismăneanu, cincea și alti propagandiști de război vor să ne impingă acolo, in timp ce ei vor fi safe in Occident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.