Alegeri suspecte la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad
Din graba ca nu cumva un nou Guvern să pună piedici candidaturilor chestionabile, alegerile la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad s-au desfășurat în avans (termenul era martie 2020) și invers: nu de jos în sus, ci mai întâi rectorul, abia apoi Senatul și restul structurilor.
Revista „22” a primit la finele anului trecut o sesizare de la un grup de profesori ai Universității „Aurel Vlaicu” din Arad referitoare la alegerile pentru funcția de rector, care au avut loc în 11 decembrie 2019.
A candidat pentru al treilea mandat Ramona Lile, supranumită „regina plagiatelor”, fiindcă a comis nu mai puțin de 12 plagiate (vezi și www.plagiate.ro), dintre care pentru unul a fost sancționată, iar celelalte stau la „murat”, din 2016, în Consiliul Național de Etică-CNESCDTI. Aflată, alături de alți pesediști, dar și de câțiva liberali, pe lista celor zece rectori care eludează legea pentru a nu părăsi jilțul, Ramona Lile a avut grijă să transmită contracandidaților potențiali semnale descurajante, așa că a candidat singură. Însă, din graba ca nu cumva un nou Guvern să pună piedici candidaturilor chestionabile, alegerile s-au desfășurat în avans (termenul era martie 2020) și invers: nu de jos în sus, ci mai întâi rectorul, abia apoi Senatul și restul structurilor.
- Citiţi şi: Cooperativa de plagiat Lile
Documentul primit la redacție semnalează numeroase încălcări metodologice, cu liste de votanți incorecte, locație fără cabine de vot etc. Interesant este aspectul buletinului de vot, care nu conține nicio opțiune de vot negativ: un pătrat cu numele Lile Ramona pe care să se pună ștampila și atât.
„Pentru prima dată în istoria UAV, alegerile s-au desfășurat pe șest și sub semnul tăcerii. Nu există nicio informație pe site, pe pagina de Facebook a universității, în presă sau în mediul online că aceste alegeri au avut loc”, precizează autorii sesizării.
Sunt numeroase alte ciudățenii de luat în vizor în această universitate, unde s-au făcut zeci de angajări pe posturi inventate în ultimii doi ani – vezi scandalul rețelei de corupție Căpraru, PSD & Co.– , universitate unde în 2017 a intrat Poliția în mafia diplomelor de la Ştiințele Educației, unde se pune la cale o nouă impostură cu o școală doctorală de comunicare, asigurată de oameni care nu au nicio calificare în domeniu. Dar despre acest subiect, în alt articol.
Articol publicat şi în Revista 22.
Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News
Cum adica de jos in sus? Cum pot sa aleaga mai intai rectorul? Asa ceva nu este posibil pentru ca rectorul ales este confirmat de senatul ales. Deci mai intai trebuie sa aleaga senatul si apoi rectorul. Fara confirmarea senatului ales, rectorul nu este valabil. Poate nu ati inteles bine cum s-au desfasurat alegerile. Dar daca s-au desfasurat asa cum spuneti atunci e ffffff grav…..ilegal. Trebuie sesizat direct DNA pentru abuz in serviciu.
Asa-i legea invatamantului maraca PSD